LAU04981
LAU04981
LAU05003
LAU05003
LAU04992
LAU04992
previous arrow
next arrow

Wat is osteopathie?

“Wat is osteopathie?” en “Wat doet een osteopaat?” zijn vragen die vaak aan mij gesteld worden. Hieronder leg ik uit wat osteopathie is:
Het menselijk lichaam heeft dagelijks nogal wat te verduren en is druk in beweging van binnen en van buiten. Daarbij zoekt elk individu een bepaald evenwicht om zo goed mogelijk te functioneren.
We staan daarbij dagelijks bloot aan situaties die invloed hebben op ons dagelijks functioneren. Door het zelfherstellend vermogen van ieder lichaam zijn wij meestal zelf in staat om te herstellen en een evenwicht hierin te vinden. Er komen omstandigheden voor, waarbij het lichaam niet in staat is om volledig te herstellen. Een mogelijk gevolg hiervan is de ontwikkeling van klachten ergens in het lichaam. Een osteopaat zoekt daar waar de weefsels niet goed bewegen op en zorgt ervoor dat deze weer goed kunnen bewegen, waardoor het lichaam zichzelf beter kan herstellen (in zijn geheel). Het op zoek gaan naar de oorzaak van daar waar de klacht wordt ervaren staat voorop.
Osteopathie kan een goede hulp zijn voor uw lichaam om de oorzaak van uw klachten aan te pakken en een betere balans te bieden.

Gezondheid zit in elk levend organisme. Het is altijd aanwezig en gaat nooit verloren, hoe de toestand van het lichaam of de geest ook is. Gezondheid is de kern van ons leven en kan niet vermeerderen of verminderen. Het is altijd 100% aanwezig, 24 uur per dag, vanaf de geboorte tot de dood. In de osteopathie wordt deze definitie van gezondheid gehanteerd. Als osteopaat ben ik constant op zoek bij elke individu naar de optimale situatie voor het lichaam om zo efficiënt mogelijk te kunnen bewegen en herstellen van eventuele klachten.

“De optimale situatie voor gezondheid is waar ik als osteopaat naar streef voor elk persoon”